2014-09-06

Exklusiv premiärvisning av Ikaros på PSL!


Tre dagar innan officiell release, vilket är nu på måndag den 8 september, bjöd PSL på exklusiv premiärvisning av videon till Ikaros. Ikaros är den andra singeln från mitt kommande tredje studioalbum, Om en vecka, kanske ett år, som enligt PSL är ett av "höstens mest efterlängtade".

Videon spelades in i omgångar en helg för tre veckor sen. När vi avslutade filmningen första inspelningsdagen stod vi på Skinnarviksberget och såg ett av sensommarens stora oväder rulla in. Åskan mullrade och från de annalkande svarta molnen for ljungade blixtrar. Och det var tur att regnet sköljde över staden för dagen efter dränkte vi ett utklippt pappershjärta i tändvätska och tände på!

Ett genomgående tema i videon var rörelse. För att fånga det var fotografen Niklas tvungen att gå baklänges medan han filmade mig, med tanke på att det var kullersten där vi filmade var det stundtals med risk för hälsa och liv! För att inte tala om de gånger det kom bilar farandes mot oss.

Ikaros handlar om att våga satsa på något fullt ut och ge sig hän. Att ta det där steget fast man inte vet om marken bär under foten. Ibland landar man på båda fötterna, ibland tappar man sina vingar och faller handlöst till marken.

Videon är gjord av Niklas Larsson från Ladysnow Society.

Ps. videon finns även att söka ut på SVT Play. Ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar